Stijladvies

 

Stijladvies …bij Meubelambacht  een begeleide reis door de geschiedenis !

Net als de bouwstijlen zijn ook de meubelstijlen door de eeuwen heen geëvolueerd. Tijdens een bezoek aan Meubelambacht kan u door de geschiedenis heen lopen.

Zo hebben we opstellingen in Art – Nouveau stijl …

De grote vernieuwing die in het midden van de 19e eeuw in Engeland begon, breidde zich snel uit over Europa en kreeg ook daar invloed op bijna alle facetten van het leven.

Het begrip Art Nouveau dook al snel op om de kunstvorm aan te duiden die met deze vernieuwde levenshouding verbonden was; in de Duitstalige gebieden sprak men al snel over Jugendstil. De Jugendstil van rond 1900 is een van de meest gedecoreerde stijlen. Architecten en vormgevers als Victor Horta, Berlage, Koloman Moser hebben de natuur daarbij als uitgangspunt genomen. Hieraan heeft ontwerper Frits Schuitema voor het creeëren van de Jugendstil-lijn zijn inspiratie ontleend. Hij heeft middels concaaf gevormde regels in de kasten en stoelen een vleugje Jugendstil aan de collectie meegegeven. De Jugensdtil-lijn wordt gemaakt van Frans eiken en gedecoreerd met wengé houten inlegwerk. Voor liefhebbers van deze vernieuwende stijl maakt Schuitema Furniture een zorgvuldig samengestelde collectie exclusieve meubelen. Deze is uiteraard te ontdekken in verschillende opstellingen in onze showroom.

Tijdens uw ontdekkingstocht komt u uiteraard ook de Directoire stijl tegen …Direct na de Franse revolutie, hoewel de vorm en structuur behoudend van Louis XVI meubels, introduceerden meubelmakers totaal nieuwe decoratieve elementen in de vorm van poten zonder groef, beslagen ruitmotieven en ebbenhouten randen, die het rouwen om de dood van de koning symboliseerden. Ze verwierpen mahonie ten gunste van het lichtere, heldere kersenhout. Aan het einde van de 18e eeuw, te midden van het revolutionaire geweld, onderscheidt de directoire stijl zich door een sober elegant lijnenspel. Zichtbare pennen, ruitmotieven, ebbenhout inlegwerk en poten die steunen op geelkoperen hoefjes dragen bij tot de authenticiteit van deze collectie. Eén van onze topmerken in deze stijl betreft RoyalAntique Collection (RAC) .Een RAC meubel straalt immers warmte en kracht uit en is een combinatie van stijl en sobere eenvoud. De perfecte verhoudingen zorgen voor een unieke vormgeving.
Deze eigenschappen maken dat het RAC meubel ideaal te combineren is in verschillende interieuren.

RAC biedt de mogelijkheid om individuele woonwensen te vertalen in ruimtelijke creaties van allure met door uzelf samengestelde wandsystemen.
Wandsystemen van RAC bieden, door een ruime sortering in elementen, de mogelijkheid een wandsysteem samen te stellen naar uw eigen ontwerp. 

Uiteraard zijn ook de beste merken in rustieke stijl voorhanden . De meubelen van Michel Denolf  zijn er het perfecte voorbeeld voor.De meubelfabriek Micheldenolf nv, opgericht in 1963, is één van Belgisch toonaangevende bedrijven van rustieke, klassieke en hedendaagse meubelen vervaardigd uit 100% massieve Franse eik. Het is een groeiend bedrijf waar enkel gekwalificeerde mensen de traditie van het vakmeubel verderzetten. Micheldenolf behoudt een perfecte balans tussen traditie en vooruitgang hetgeen tot gevarieerde en uitgebreide collecties leidt, bestaande uit woon- en slaapkamermeubelen, burelen, boekenkasten, tafels, stoelen en salons, die met zorg en oog voor het fijnste detail afgewerkt worden.

Alle meubelcollecties voldoen aan de verlangens van de consument op het gebied van stijl, kwaliteit en duurzaamheid. Buiten de in collectie zijnde meubelstukken, wordt er ook op maat gewerkt. Constante kwaliteit wordt gegarandeerd door ervaren werknemers en moderne computergestuurde freesmachines.

Tijdens uw ontdekkingstocht door de geschiedenis heen zal het Meubelambacht team u graag bijstaan om samen met u de juiste meubelstijl te vinden , passend in uw woning !

 
Overzicht
 
 

SLAAPSTUDIO EN ATELIERS ZIJN VERHUISD NAAR MASTER MEUBEL

MEUBELAMBACHT DEFINTIEF GESLOTEN 

Everdongenlaan 1 (kruispunt Steenweg op Zevendonk) - 2300 Turnhout, BE

Onr: 0417.254.804 - contacteer ons nu via http://www.mastermeubel.be

 

Copyright © meubelamacht 2011 - Alle rechten voorbehouden

Provided by We-IT